Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Φ.Α.Σ.Ι. 2009

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Ο άνθρωπος όταν γεννιέται είναι «λευκό χαρτί». Έτσι νιώθαμε κι εμείς ερχόμενοι στο καινούριο περιβάλλον του πανεπιστημίου. Ήμαστε πρόθυμοι –χωρίς να θυσιάσουμε τις πρότερες ιδέες και την αθωότητά μας- να μάθουμε, να γνωρίσουμε νέα πράγματα, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι… Ας απαντήσουμε όμως ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά: Βρήκαμε αυτό που περιμέναμε;
            Η απάντηση ανήκει στον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά δυστυχώς αυτό που πολλοί αντικρίσαμε είναι φανατισμός, τάσεις γκετοποίησης, αθέμιτη κριτική και λασπολογία, τυποποίηση και υποβάθμιση των σπουδών, αλλά και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Με λίγα λόγια διαπιστώσαμε έναν πρόωρο συμβιβασμό με τη σκληρή, ιδιοτελή, ενήλικη λογική. Κι είμαστε ακόμη νέοι και νέες 18, 20, 24 χρονών… Συγνώμη, αλλά η θλίψη και η απογοήτευσή μας απέναντι σ’ αυτά δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Ορμώμενοι, λοιπόν, από την υπάρχουσα κατάσταση, ανεξάρτητοι φοιτητές, φοιτητές με όραμα για αυτή τη σχολή, με όρεξη και μεράκι, φοιτητές που δεν θέλουν να σταματήσουν να σκέφτονται ελεύθερα και να δηλώνουν την άποψή τους, ενωθήκαμε κάτω από μια κοινή, δημιουργημένη από μας, σκέπη: τη ΦΑΣΙ.

Τι σημαίνει ΦΑΣΙ;
Φιλειρηνικό Ανεξάρτητο Σχήμα Ιατρικής

Σκοπός της πρωτοβουλίας ΦΑΣΙ είναι να δώσει ευκαιρία δράσης σε όσους φοιτητές θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά, χωρίς κάποιο κομματικό στίγμα, διατηρώντας την ελεύθερη πολιτικοποιημένη συνείδησή τους και να μεταδώσει πνεύμα ενότητας μεταξύ όλων των φοιτητών, ανεξαρτήτως ταξικής προέλευσης και πολιτικής ιδεολογίας. Γιατί, κοινή μας πεποίθηση είναι ότι είμαστε όλοι συμφοιτητές, ισότιμα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και ίδιες επιδιώξεις! Με λίγα λόγια, τακτικές διαίρεσης –που πολύ ωραία βολεύουν τα κόμματα- με μοναδικό αποτέλεσμα τον κατακερματισμό του φοιτητικού συλλόγου και την συρρίκνωση της δύναμής του, δεν έχουν θέση –κατά τη δική μας άποψη- στο χώρο του πανεπιστημίου. Γιατί πολύ απλά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν!!!...

Έτσι, λοιπόν, απευθύνουμε έκκληση ενότητας σε όλους τους φοιτητές ιατρικής! Ας μη βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον, την προσωπική μας ιδεολογία πάνω από το κοινό καλό. Ας βγάλουμε επιτέλους τις κομματικές παρωπίδες, ας μην επιτρέψουμε άλλο τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των συνειδήσεών μας. Είναι καιρός πια, να δώσουμε θέση στον υγιή διάλογο και με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον να προσπαθήσουμε να διασώσουμε την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, τα αγνά πιστεύω μας και τα όνειρά μας!

            Η πρωτοβουλία ΦΑΣΙ είναι ανοιχτή σε ιδέες και οράματα. Κοινή πεποίθηση το κοινό συμφέρον και η ανάγκη απαλλαγής από τις ισχύουσες ετεροκαθοριζόμενες τάσεις. Οι προτάσεις μας: υπό δημοκρατική συζήτηση με τους πάντες και η προτροπή μας: κοινός αγώνας!

Με αίσθημα υποχρέωσης και ευθύνης προς όλους σας, κάνουμε το πρώτο βήμα. Εάν αντιλαμβάνεστε την προβληματική κατάσταση και το δίκαιο των απόψεών μας, σας καλούμε να το ακολουθήσετε!

Ανεξάρτητοι Φοιτητές Ιατρικής



Υ.Γ.: Μερικοί συμφοιτητές μας ήδη έσπευσαν να μας καταδικάσουν, προτού μας γνωρίσουν… Θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν μία άτυχη στιγμή και να τονίσουμε ότι δε βρισκόμαστε απέναντι από κανέναν, αλλά στο πλευρό όλων που θέλουν να αγωνιστούν για κάτι καλύτερο.






Συνοπτικά:

Είμαστε συμφοιτητές, ίσοι, με ίδια προβλήματα.
Άρα πρέπει:   - να είμαστε ενωμένοι
   - να μην ελέγχουν άλλοι την άποψή μας και να μας διχάζουν
   - να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον όλων των φοιτητών
   - και να μεριμνούμε για όλα τα προβλήματα χωρίς να απαξιώνουμε κάτι.     
                              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου